Skip to content
December 13, 2011 / raduvisanmiu

Copacul cu Răvaşe

Copacul cu Răvaşe cuprinde o colecţie de citate din mentalul universal sau înţelepciunii anonime. Deşi obiect de serie, fiecare exemplar reprezintă un unicat, paradox care conturează conceptul studioului de design altFEL  şi hazardART.

Poziţionat într-un loc vizibil şi accesibil într-o casă sau în orice fel de loc public, Copacul cu Răvaşe, pretext de comunicare şi promovare a înţelepciunii şi valorilor umane, are un scop practic, nu doar unul decorativ.

Oferite prietenilor, trecătorilor sau oricui, micile suluri, asemenea unor papirusuri în culori diferite de la alb, negru, gri sau roşu până la verde, galben, oranj, albastru, bleu, mov, grena, bleumarin, turcuaz, etc., pot fi culese prin extragere din zecile de răvaşe poposite asemenea unor fructe în crengile copacului.

Prin minunea hazardului, textul ales transmite mesajul cel mai potrivit, înlesnind dialogul.

După extragere, în orificiile rămase fără maxime se pot introduce altele noi. Editarea maximelor va constitui o activitate continuă a iniţiatorilor, care vor “alimenta” la cerere copacul cu “refill”, care se găseşte în cutiuţe cu diferite conţinuturi la Galeria ART Yourself.

Copacul cu Răvaşe este un dar pentru oricine apreciază frumosul, îşi doreşte comunicarea, gustă dialogul şi este însetat de cunoaştere.

Copacul cu Răvaşe reprezintă o adaptare a unui proiect care a început ca o “intervenţie în spaţiul public” a Andrei Vişan, a continuat cu realizarea designului unui obiect aşa cum se prezintă în actuala formă de către Radu Vişan; realizat în 3D de Roland Vasiliu şi Harry Dumitrescu, designeri.

Alţi copaci au fost lansaţi cu diverse ocazii, ca evenimente culturale: Copacul cu Poezie – versuri Irina Mavrodin; Copacul cu Poezie – versuri Andra Vişan; Copacul lui Eugen Ionescu – texte selectate din Eugen Ionescu de Mihai Lungeanu.

Copacul cu Maxime Regale – texte pe tema regalităţii selectate de Tudor Vişan, trimis în dar Maiestăţii Sale Regele cu ocazia Sfântului Mihail şi Gavril.

Copacul cu Răvaşe/ hazardART – lansat 6 decembrie 2011 la galeria ArtYouself; texte culese de Andra Vişan, Tudor Vişan, Radu Vişan, Mihai Vişan, Mihaela Vişan

Copacul cu Colinde – lansat 6 decembrie 2011 la galeria ArtYouself; colinde culese de Tudor Vişan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: